Zsírpapának jót tesz a pihenés

Zsíros Imre rallye versenyző hosszú kihagyás után újra beavatta kis zöld kedvencét a Budapest Rallye -n, az ember azt gondolná, hogy ennyi kihagyás után, vissza kell rázódni újra a terepre, de NEM!

Abszolút 3., kategóriájában 1. helyezést ért el, titokban gyakorol valahol?

 

1391658_686739548017516_500287485_n

Egy gyors telefonos interjú alkalmával sikerült elkapnom és válaszra bírni Zsíros Imrét (Zsírpapa):
– Ennyi kihagyás után milyen érzés volt mikor vártatok a prológra?
Olyan érzésed van mint mikor egy hülye-gyerektől elveszik a játékát és utána visszaadják neki.

– Sejtetted, hogy ilyen jó helyezéssel zárul majd a verseny számotokra?
Nem, nem ez volt a cél, inkább az, hogy mennyünk egy jót, bohócságra szántuk az egészet.

– Mikor döbbentetek rá, hogy a vártakon felül teljesítetek?
Első kör végén néztük az időket, hogy ebből még akármi is lehet!

– Ismert volt a pálya?
Nem ezek vadonatúj pályák voltak, illetve 2 új a pilisben, és 1 a lábatlanon mint régi pálya

 

…miután Lada VFTS-sel megnyerték a Budapest Rali R1-es kategóriáját, a historic abszolút értékelésben pedig harmadikok lettek. Zsírpapa kilenc hónap, míg navigátora, Erdélyi László egy év után ült újra versenyautóba, így aztán érthető is, hogy a verseny minden méterét élvezték.” – rallyheart.hu

Zsíros Imre: Nagyon-nagyon jó volt!
Az első körben kicsit óvatosan kezdtünk, mert már elég régen ültünk autóban. A ritmusunk jó volt, a tempónk még nem. Lábatlan volt a harmadik gyorsasági, amit ismerek. Ott mondtam az öcsémnek (Hajdú Gábornak), hogy ing, gatya. Nekünk ing lett, neki gatya, mert ráment egy teherautó-gumira és kidöntötte a futóművet.

1391981_210257362485415_965772551_n

A második körben belehúztunk. Kopott gumival mentünk az egész verseny alatt és lapjával érkeztünk mindenhová. A második körben már ugrálva vártak a szurkolók.

Kalandunk nem volt, viszont majdnem elfogyott a benzinünk. A szüreti mulatság miatt nem tudtak feljönni a szervizeseink a tankoló zónába. A gyorsaságin nem kíméltem a fogyasztást, az utolsó etapon viszont már nagyon necces volt, hogy nem érünk el a szervizautóig. De aztán megláttam a spurisokat és kértem tőlük három liter benzint, amivel megmentették a versenyünket.

Nagyon örülök a győzelemnek és a harmadik helynek is, de a legjobban annak, hogy itt lehettem és autózhattam egy jót, mert már nagyon hiányzott a VFTS. – rallyheart.hu

 

Külön köszönet azoknak akik nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre: Lézer Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, továbbiakban köszönet mindenkinek akik hozzájárultak a versenyhez bármilyen formában, családjaink és minden kedves VFTS szurkolónak egyaránt!

Tetszik? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.